Dragi člani Slovenske evalvatorske mreže, z veseljem sporočamo, da je regionalna skupnost evalvatorjev WBEN, katere član in trenutno tudi koordinator je Slovensko društvo evalvatorjev, začela izdajati razširjene regionalne novice. Regionalna skupnost evalvatorjev je mreža organizacij in posameznikov, ki se ukvarjajo z evalvacijo v državah Zahodnega Balkana in širše. Njen namen je spodbujati razvoj in profesionalizacijo evalvacijske prakse, izmenjavo znanja in izkušenj, ter sodelovanje med evalvatorji v regiji.

Do sedaj vas je WBEN s svojimi novicami obveščal samo o aktivnostih regionalne skupnosti in njenih nacionalnih članic. Zdaj pa je koncept Novic razširil in bo v prihodnje, približno četrtletno predstavil izbrane informacije iz ključnih mednarodnih virov, ki so relevantni za regionalne evalvatorje, posebej naslednje:

– EvalCommunity: zaposlitev & strokovnjaki & razpisi

– Balkanska mreža za razvoj civilne družbe – the Balkan Civil Society Development Network

– wiiw Balkanski observatorij

– EU TACSO 3

– Western Balkans Info Hub

– Better Evaluation

– Eval4Action, Združeni narodi

– The Global Evaluation Initiative , Svetovna banka

– IOCE – Mednarodna organizacija za sodelovanje v evalvaciji

– EES – Evropsko evalvacijsko društvo

– IEG – Neodvisna evalvacijska skupina, Svetovna banka

Razširjene Novice WBEN bodo prinašale informacije o novih mednarodnih razpisih za evalvacijske študije, vabilih za sodelovanje, o novoobjavljenih publikacijah, orodjih in usposabljanjih, o novih objavah v blogih in podcastih.

Uredništvo WBEN Novic si bo prizadevalo razpošiljati koristne in zanimive informacije, ki bodo prejemnikom omogočile ostati na tekočem z novostmi in trendi v evalvacijski stroki, da spoznajo dobre prakse in primere iz regije in sveta, da najdejo nove priložnosti in vire za svoje delo, in da se povežejo z drugimi evalvatorji.

Novice WBEN bodo izhajale večjezično, prevladovala bosta (srbo)hrvaški in angleški jezik, novice iz Slovenije pa bodo objavljene v slovenščini.

Uredništvo WBEN Novic vas vabi, da spremljate novice ter tudi sami prispevate regionalno relevantne informacije v objavo (brezplačno). Če bi želeli sodelovati v uredništvu Novic, če imate kakršno koli vprašanje, predlog ali povratno informacijo, nas prosim kontaktirajte na wben.eval@gmail.comali sdeval@siol.net.

Hvala vam za vašo podporo in sodelovanje. Želimo vam uspešno evalvacijsko leto 2024!

Lep pozdrav,

Uredništvo WBEN Novic

Povezava do prve številke novih WBEN Novic (dec2023)

 

Oznake: